Кралсксата Опера и Балет в Лондон – „Ромео и Жулиета”. На 24 и 25 октомври само в Кино Арена.

Ромео и Жулиета – балет на Ковънт Гардън

Само в кино Арена

на 21-ви, 24-ти и 25-ти Октомври

 

Най-известната любовна история на всички времена в разтърсващ спектакъл от сцената на Кралсксата Опера и Балет в Лондон може да бъде гледан ексклузивно в кината Арена в цялата страна на 21, 24 и 25 октомври.

Ролята на влюбения Ромео се изпълнява от австралийския балетист Стивън МакРей, а ролята на неговата красива Жулиета – от американската прима Сара Ламб.

С тази постановка стартира новият Киносезон 2015/16 в кината Арена. Невроятната хореография на Кенет МакМилан добива още повече красота и трагизъм на фона на музиката на Сергей Прокофиев. „Ромео и Жулиета“ показва в изобилие, както атмосферата на живота във Верона, така и множеството дуели и празненства. Основен фокус за МакМилан обаче е пресъздаването на сложните емоции, през които преминават младите влюбени, като най- впечатляващ е пътят на Жулиета, която след опиянението на първата любов стига до трагичен и шокиращ завършек.

„Ромео и Жулиета“ е една от на интригуващите балетни постановки на всички времена и с навършването на 50 години от поставянето й за първи път от Кенет МакМилан, тя успява да плени публиката по същия начин, както го е правела винаги от десетилетия насам. Любовта на МакМилън към киното е известна. „Кенет беше луд по филмите. Обожаваше ги и тази страст го поддтикна да създаде тази продукция за големия екран. По време на хореографията той предопределяше къде ще гледа публиката, улавяше въображението с всяко движение и с вродено чувство за това как ще работи на камерата. Това чувство водеше неговата визия за сцената. Той също вярваше в това да създаде реални герои с истински истории в балет като „Ромео и Жулиета“, споделя госпожа МакМИлън.

Сърцераздирателната история и страстта са още по реалистични и видим отблизо в кината.“

Хореография: Кенет МакМилан

Музика: Сергей Прокофиев

Костюми: Николас Джорджиадис

Осветление: Джон Б. Рийд

Балет в три части | Времетраене: 3 часа (вкл. и 2 интервала)

Comments for this post are closed.